Magic Flavors

Καλώς ήρθατε στο εργαστήρι μας.


Ένας χώρος διαφορετικός από τους άλλους, ένα κέντρο δημιουργίας και διακόσμησης όχι χώρων αλλά γλυκών μούρλια. Κεκάκια ή cupcakes που διηγούνται ένα παραμύθι με τις φιγούρες τους, μπισκοτάκια με άποψη, χρώμα και γεύση πειρασμός, τουρτίτσες με θέμα εσάς, απλοκλειστικά και διαφορετικά διακοσμημενες για εσάς. H τέχνη της ζάχαρης είναι εδώ. Περάστε να την γνωρίσετε και καλή σας όρεξη!!!

Για περισσότερα σχέδια επισκεφτείτε το site μας www.mourlia.gr


Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Gone with the wind!!!

Μέρες έχουμε να τα πούμε για να μην πω μήνες. Προτίμησα να μην γράψω για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και οι δυο τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά επεισοδιακοί. Άτομα πραγματικά αλλοπρόσαλα με πολλές εμμονές και προφανώς με προσωπικά προβλήματα ήρθαν σε επαφή μαζί μου με όχι και τόσο καλές προθέσεις, και να σκεφτείτε ότι ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω το σκοπό και το λόγο. Άλλοι πάλι άνοιξαν το στόμα τους μέσω πληκτρολογίου, πίσω από έναν υπολογιστή και ένας χείμαρρος φράσεων με πολύ low περιεχόμενο ήρθε στην επιφάνεια δίχνοντας έτσι την ποιότητα τους ως άνθρωποι.
Όλα όμως τώρα have gone with the wind, οπως η Scarlet μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες κατάφερε να επιβιώσει, έτσι νομίζω και εγώ ξέφυγα, απέφυγα και άφησα πίσω μου ανθρώπους και συμπεριφορές που δεν μου ταιριάζουν.  Μια συμβουλή μόνο θα ήθελα να δώσω στις συναδέλφους μου πραγματικά από ψυχής και φυσικά να τις ευχηθώ καλές γιορτές :)
Η τέχνη της ζάχαρης με την οποία ασχολούμαστε έχει μια ιδιαιτερότητα. Στις δημιουργίες μας απεικονίζεται πεντακάθαρα το ποιόν μας. Η ευγένεια, η αγάπη ή η αγριότητα και η αδυναμία παίρνουν μορφή μέσα από τις φιγούρες που δημιουργούμε, γι' αυτό κυρίες μου προσοχή διότι τα έργα μας απευθύνονται κυρίως σε παιδάκια σαν τα δικά μας.
Συμβουλές τέλος!!! Και επειδή ίσως να σας πίκρανα για να γλυκαθούμε και λιγάκι με μια συνταγή σωστή κόλαση με ατελείωτη σοκολάτα!!!!!!

** Τούρτα Σοκολάτααααααα


υλικά:

για το παντεσπάνι
20 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
4 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

για την κρέμα
500 γρ. κουβερτούρα
1 λιτρο κρέμα γάλακτος
2 σφηνάκια ρούμι

για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
ξύσμα λευκής κουβερτούρας για το πασπάλισμα

εκτελούμε ως εξής και πάντα με class
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα χωρις όμως να το κάψουμε
Σπάμε τα μπισκότα στο multi σε μικρά κομματάκια
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα μπισκότα με το βούτυρο
Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα στον πάτο αυτής
Για την κρέμα: Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα και το ρούμι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε συνεχώς και με γρήγορες κινήσεις μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα μίγμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και παγώνουμε την τουρτα για 4-5 ώρες.
Λίγο πριν τη βγάλουμε από το ψυγείο φτιάχνουμε το γλάσο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ενώνουμε με την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και να σφίξει λίγο. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε μεμβράνη και αποσπώμενο στεφάνι και την γλασάρουμε σε όλη της την επιφάνεια. Στολίζουμε με το ξύσμα λευκής σοκολάτας.

Απολαύστε τη μόνοι σας ή με παρέα!!!


Stay tuned in



**Η συνταγή είναι από το τεύχος Νο 4 Γλυκές Συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη        

     

1 σχόλιο:

  1. Θα παρακαλούσα όποιος αφήνει σχόλιο με το οποίο κρίνει εμένα ή τα κείμενα μου τουλάχιστον να το κάνει ονομαστικά για να μπορώ να απαντήσω και φυσικά να το δημοσιεύσω. Όσο για την ερώτηση του ανωνυμου παρακαλώ από καρδιάς να ρωτήσεις τις 2 συναδέλφους μου. Ευχαριστώ από ψυχής για τις συμβουλές. Σου υπόσχομαι να το ψάξω. Καλές γιορτές να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή